Tule mukaan painimaan! Paini sopii harrastukseksi kaikille.

.

NALLEPAINI

Nallepaini on aikuisen ja lapsen yhteinen harrastus, jossa kuntoilu ja toimita perustuvat yhdessä tekemiseen.

Nallepainia Sodankylän liikuntahallin painisalissa keskiviikkoisin klo 17.00-18.00

PAINIKOULU ( 6 vuotiaasta alkaen)

Painikoulu sopii kamppailusta kiinnostuneille tytöille ja pojille .Harjoitukset sisältävät monipuolista kehonhallintaa, voimistelua sekä painin perustekniikoiden opettelua jonka tavoitteena on saada valmiudet lajiharjoitteluun.Painikoulu antaa erinomaisia valmiuksia myös muiden lajien harrastamiseen.

Painikoulun harjoitukset Sodankylän painisalissa tiistaisin klo 17.00-18.00

TYTTÖPAINI (kouluikäiset)

Tyttöpaini on kovassa nosteessa Sodankylässä kuten myös muualla Suomessa ja maailmalla. Tyttöpaini on uusin Lapin Veikkojen painiryhmä ja se on aloittanut toimintansa marraskuussa 2023. Tyttöpaini on suunnattu kouluikäisille painijatytöille tasosta riippumatta. Tyttöpainissa opitaan painin perusteita ja harjoitellaan vapaapainin tekniikkaa. Perinteisessä painissa on kaksi tyylisuuntaa, vapaapaini ja kreikkalais-roomalainen paini. Molemmat lajit ovat olympialajeja ja poikkeavat toisistaan merkittävimmin sillä, ettei kreikkalais-roomalaisessa painissa saa vapaapainin tavoin ottaa vastustajasta otetta lantion alapuolelta. Tyttöpaini ja naispaini ovat tyyliltään vapaapainia, eli myös jaloista voidaan kampata tai sitoa vastustaja.

Tyttöpainin harjoitukset Sodankylän liikuntahallin painisalissa torstaisin klo 18.30-20.00

KILPARYMÄ ( yli 8 vuotiaat, vähintään kaksi vuotta painia harrastaneet )

Kilparyhmässä harjoittelevat Lapin Veikkojen säännöllisesti kilpailevat painijat.

Kilparyhmän harjoituksen Sodankylän liikuntahallin painisalissa tiistaisin 18.00-19.30, torstaisin 17.00-18.30 ja sunnuntaisin klo 18.00- 19.30

KUNTOPAINI (aikuiset)

Kuntopaini on tehokas harjoittelun muoto, joka kehittää koko vartaloa: lihasvoimaa, koordinaatiota, tasapainoa, kehon hallintaa ja liikkuvuutta. Harjoituksissa liikutaan monipuolisesti jumpaten, venytellään ja harjoitellaan painin perustekniikoita. Aiempi painikokemus ei ole tarpeellista.

Kuntopainia Sodankylän liikuntahallin painisalissa keskiviikkoisin kl 18.00-19.30

"Paini on urheilua, kaikki muu liikuntakasvatusta"